KIRJALLISUUTTA KANSALLE: Kirjoituskilpailuja

Yhdistys järjesti kirjoituskilpailuja tai jäsenet olivat muiden tahojen järjestämien kilpailujen tuomaristossa. Novellikilpailun vuonna 1964 voitti Martti Salo Ivalosta, toisen palkinnon sai Oiva Arvola. Kilpailutöitä oli 75. Arvostelulautakuntaan kuuluivat Jorma Etto, Veikko Haakana ja Allan Jokinen.

Kirjoituskilpailu ”elävälle ja toimivalle proosalle ja muille ajankohtaisille ja iskeville kirjallisuudenlajeille” järjestettiin vuonna 1970. Arvostelulautakuntaan valittiin Alli Liste ja Timo Kukkola sekä läänin taidetoimikunnan jäsen. Kilpailuun toimitettiin 200 kirjoitusta. Kilpailun voitti Oiva Arvola runo- ja novellisarjassa, muita palkittuja olivat Kauko Tasala, Marja-Leena Ervasti ja Timo Harmaala. Kaikkien kirjoitusten pohjalta julkaistiin antologia Pohjoista puhetta, mihin valikoitui 31 kirjoitusta Lapin ja Oulun läänien alueelta.

Vuonna 1973 järjestettiin näytelmänkirjoituskilpailu yhteistyössä Rovaniemen teatterikerhon ja kuunnelmakirjoituskilpailu yhteistyössä Yleisradion kanssa. Matkailijat huomattiin myös ja 1970-luvulla turisteille kuulutettiin oma kirjoituskilpailu. Rovaniemen kirjaston nuorten kirjoituskilpailun päätöstilaisuudessa 1976 palkintoja olivat jakamassa "oikeat" kirjailijat Veikko Haakana ja Jorma Etto.

  • ●Lapin kirjoittajaryhmät   
  • ●Takaisin edelliselle sivulle